0

Crispy soja granola met gedroogd fruit

Deze crispy sojagranola met gedroogd fruit is weer een goed geslaagd uitprobeersel! Eigenlijk kan zelfgemaakte granola nooit mislukken. Je gooit de ingrediënten die jij lekker vindt bij elkaar, kiest een ingrediënt dat er voor zorgt dat de droge ingrediënten een beetje aan elkaar plakken (zoals banaan, peer, honing, kokosolie) en je schuift het de oven in.

Wat ik ook heel fijn vind aan zelf granola maken: je weet precies wat er in zit. Ik zorg bijvoorbeeld altijd voor een granola zonder toegevoegde geraffineerde suikers, enkel natuurlijke suikers.

De crispy soja in deze granola lijkt op gepofte quinoa, maar dan nog krokanter en luchtiger. Het gedroogde fruit zorgt voor een zoete smaak en een lekkere bite. De banaan met kokosolie zorgt er voor dat de granola mooi één geheel wordt.

Ik vind het altijd lekker om nog wat kardemom en kaneel toe te voegen voor net wat meer smaak.

Een paar eetlepels zelfgemaakte granola in de kwark of yoghurt en je hebt een heerlijk en gezond ontbijt.

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de soja crispies, havermout, gedroogde bananen en cashewnoten in een kom.
  • Prak de banaan fijn en verwarm, samen met de kokosolie in een steelpannetje. Roer goed door.
  • Voeg dit mengsel toe in de kom en roer samen met de kardemom en kaneel goed door elkaar.
  • Stort het mengsel op de bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven. Schep de granola om de 5 minuten goed om.
  • Breek de appelchips in stukjes. Voeg de appelchips en de gedroogde ananas de laatste 5 minuten toe aan de granola.
  • Haal de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Doe vervolgens in een afgesloten weckpot.

Kun je geen genoeg krijgen van zelfgemaakte granola? Probeer dan ook eens de volgende varianten:

Heb je één van mijn granola’s gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply