Zelf granola maken is super makkelijk en heel lekker en dat bewijst deze crunchy notengranola met banaan maar weer. Een paar simpele ingrediënten en binnen een half uurtje is jouw crunchy notengranola klaar en ready to eat. De banaan is het bindmiddel, zodat je van die lekkere brokstukken krijgt. De ahornsiroop zorgt voor een iets zoetere smaak. De noten worden heerlijk krokant in de oven en zijn daarna perfect voor in jouw bakje yoghurt. De kaneel en de kardemom maken de smaak even af!
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- flinke hand cashewnoten
- flinke hand walnoten
- handje pistachenoten
- 3 el ahornsiroop
- 1 el kaneel
- 1 tl kardemom
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Prak de bananen tot moes en voeg de havermout, alle noten en kruiden toe. Meng door elkaar.
- Voeg de ahornsiroop toe, meng nogmaals door elkaar en strooi uit op een een bakplaat met bakpapier.
- Bak de granola in 20 minuten krokant en laat dan buiten de oven afkoelen.
Tip
- Vervang de noten door andere noten die jij lekker vindt!
Zin in meer lekkere granola? Kijk dan eens op deze pagina met veel meer granola recepten.
Heb je deze granola of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments