Geloof mij: zo crunchy heb je jouw granola nog nooit gehad! Deze crunchy notengranola met soja crispies, kokos en sesamzaad is voornamelijk gemaakt met de producten van Koro. De soja crispies zijn van zichzelf al lekker crunchy, maar door ze mee te bakken in de oven, worden ze nog beter!
Deze granola wordt zo crunchy, omdat ik eiwitten gebruik als bindmiddel. Dit geeft geen sterke smaak, maar zorgt wel voor die heerlijke bite.
Beetje yoghurt met deze granola en jouw ontbijtje is af!
Ingrediënten:
- 150 gram notenmix
- 200 gram soja crispies
- 50 gram kokoschips
- 150 gram biologische speltschilfers
- 50 gram sesamzaad
- 2 eiwitten
- 1 el kardemom
- 1 tl kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Hak de noten grof en klop de eiwitten schuimig (de eierdooiers gebruik je niet).
- Voeg alle ingrediënten (behalve de eiwitten) samen en meng door elkaar. Spatel de eiwitten er goed doorheen.
- Verspreid het mengsel over de bakplaat en bak in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer granola? Zoek dan eens met de zoekterm granola op mijn website. Dan vind je vast nog meer lekkere receptjes.
Heb je deze granola of een andere granola gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments