0

Dadel-kaneelgranola

Deze dadel-kaneelgranola is weer een variatie op de vele granola’s die ik al eens heb gemaakt. Deze granola is net weer even anders door de smaak van de zoete zachte dadels. De combinatie dadel en kaneel is verrassend lekker.

Om er voor te zorgen dat de granola krokant wordt in de oven, gebruik ik 1 banaan en wat kokosolie. Dit bindt de overige ingrediënten aan elkaar. De banaan zorgt er meteen voor dat de granola een zoet tintje krijgt, terwijl er geen toegevoegde geraffineerde suikers aan zijn toegevoegd. Verantwoord genieten dus!

Ingrediënten voor 500 gram granola:

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan fijn en verwarm samen met de kokosolie in een steelpannetje tot de kokosolie gesmolten is. Meng meteen de dadel-walnoot-kaneelspread door dit mengsel.
  • Doe nu alle overige ingrediënten in een kom en mix het bananenmengsel er doorheen.
  • Verspreid de granola over de bakplaat en bak af in 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schep de granola om de 5 minuten even om.
  • Laat de granola, buiten de oven, volledig afkoelen. Snijd de dadels in stukjes en voeg toe aan de granola.
  • Bewaar in een afgesloten weckpot.

Heb je deze granola of een andere granola gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply