Dadelcake van amandelmeel

Deze dadelcake van amandelmeel ga je heerlijk vinden! Het fijne aan dit recept is dat je alles bij elkaar gooit in de keukenmachine, vervolgens in de bakvorm doet en afbakt in de oven. Weinig werk dus aan deze overheerlijke cake.

De cake bevat geen toegevoegde suikers, maar is toch lekker zoet door de dadels en de banaan. De walnoten zorgen weer voor lekkere krokante stukjes in de cake en het kokosschaafsel staat gewoon heel vrolijk, maar zorgt ook voor de finishing touch qua smaak.

Daarnaast is de cake ook nog een glutenvrij!

 Ingrediënten:

  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 1 zakje baking soda
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • flinke hand walnoten
  • Kokosschaafsel of kokosrasp

Keukengerei:

  • blender of keukenmachine
  • bakvorm naar keuze. Ik gebruik een vierkante bakvorm van 23×23.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Doe 150 gram dadels, de eieren en de banaan in de keukenmachine en mix tot één geheel.
  • Voeg vervolgens het amandelmeel, de baking soda en de appelciderazijn toe en mix weer tot één geheel.
  • Snijd de overgebleven dadels in kleine stukjes en voeg toe samen met de walnoten. Mix nog even kort, zodat de stukjes dadel en walnoot heel blijven. Dit zorgt voor een lekkere structuur in de cake.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en zet voor 25 minuten in de voorverwarmde oven. Bedek de bakvorm hierna met aluminiumfolie en zet nog 20 minuten in de oven.
  • Laat de cake even afkoelen en bestrooi met kokosrasp en/of kokosschaafsel.

Vind je deze cake lekker? Probeer dan ook eens deze dadel-chocoladecake!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply