0

Droogbloemen

Droogbloemen, je ziet ze tegenwoordig overal opduiken en ik moet je zeggen, ik vind ze prachtig. Bloemen in huis maken het een stuk gezelliger en kleurrijker, maar ik vind het verschrikkelijk als ze er na een paar dagen al verlept bijhangen. Bloemen zijn vaak niet goedkoop en helaas niet blijvend. Na een week moet de bos toch wel weer vervangen worden. Droogbloemen zijn dan de ideale oplossing, deze blijven veel en veel langer dan een week staan in je huis.

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn (je verwacht het al) gedroogde bloemen. Deze bloemen hoef je geen water te geven, dus ideaal voor mensen die geen groen vingers hebben. Je hebt ze in allerlei kleuren, van natuurtinten tot een kleurrijk geheel. Daarnaast geven ze, vind ik, een luxere uitstraling aan je interieur dan een verse bos bloemen.

Waar te koop?

Wanneer je droogbloemen intikt op google, krijg je tientallen websites. Mijn bos droogbloemen komt van droogbloemen.nl. Bij Anouk kun je kiezen uit verschillende stijlen: romantisch, natuurlijk of kleurrijk. Binnen elke categorie kun je weer kiezen uit verschillende boeketten. Zo past het boekt helemaal bij jou interieur! Ik ging voor een rustig, romantisch boeket.

Naast boeketten verkoopt Anouk ook prachtige kransen en guirlandes.

Tips

Ondanks dat je droogbloemen bijna niet hoeft te verzorgen moet je wel met een aantal zaken rekening houden om ze zo lang mogelijk mooi te houden:

  • Zet ze op een droge plek, ze kunnen niet zo goed tegen vocht.
  • Zet ze op een plek waar je niet steeds langsloopt of er tegenaan kan stoten, anders vallen de blaadjes erg snel uit, dat zou zonde zijn.
  • Zet ze niet in de zon, dan worden de kleuren zo snel vaal.
  • Je kunt ze voorzien van een laagje haarlak, zodat ze nog langer meegaan.

Droogbloemen zijn een makkelijke manier om je interieur snel op te fleuren, zonder er al te veel moeite voor te doen. Ik vind het echte eyecatchers!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply