0

E.C. Manning Provincial Park, Penticton en Kelowna

Onze reis begon in Vancouver om vervolgens na 2 dagen de camper op te halen in Abbotsford. Er zijn 2 manieren om de reis te vervolgen: eerst naar Vancouver Island en na een heel rondje weer eindigen in Vancouver of via Manning Park en als laatste Vancouver Island, om de reis ook weer te eindigen in Vancouver. Ik ging voor de laatste optie. De plekken Manning Park, Penticton en Kelowna heb ik in 2 dagen bezocht en dit was prima te doen. Ik vertel je hieronder waar je in ieder geval even moet stoppen, lopen en/of kijken!

#1 Lightning Lake

Vanuit Abbotsford is het ruim anderhalf uur rijden naar Lightning Lake. Het is dan ook fijn wanneer je de camper hebt opgehaald om meteen al een klein stukje die richting op te rijden en een camping op deze route te vinden (of al van te voren boeken). Op die manier scheelt het de volgende dag weer een stuk rijden! Ik verbleef in het plaatsje Hope op Camperland Bridal Falls, waar we een mooie plek hadden met uitzicht op de bergen.

Lightning lake is een zoetwatermeer en ligt in E.C. Manning Provinvial Park. Het is een bekend park waar veel mensen een dagje heen gaan om te relaxen met mooi weer. Je ziet dan ook veel mensen op handdoekjes, met koelboxen, mensen in een kano, roeibootjes of lekker zwemmen in het meer.

Er zijn verschillende routes die je kunt lopen bij dit meer. Waaronder de route van 4,5 kilometer rondom het Lightning Lake. De route naar de Rainbow Bridge is ongeveer 25 minuten wandelen om vervolgens uit te komen bij een brug waar je prachtig uitzicht hebt over het meer, de bergen en de natuur. Je loopt dezelfde route weer terug.

#2 Cascade Lookout

Vanaf Lightning Lake is het ruim 20 minuten rijden naar de Cascade Lookout. Je rijdt een steile weg op, om uiteindelijk een mooi uitzicht te hebben over Manning Park.

Hierna zijn wij doorgereden naar de camping West Eagle Campground. Dit was ongeveer nog 3 uur rijden. Onderweg kom je langs veel wijngaarden en marktjes waar je eventueel vers fruit kunt kopen.

Ook kom je langs het Skaha Lake in Penticton. Een groot meer waar je gedurende de rit een tijdje langs rijdt.

#3 Know Mountain Park

De volgende dag in Kelowna is Know Mountain Park de moeite waard om ‘s ochtends te bezoeken. Je kunt hier verschillende trails lopen. Aangezien het in de zomer erg warm kan zijn in Kelowna, is het wel aan te raden dit voor 12.00 uur te doen! Tijdens de trail is er nauwelijks schaduw, dus zorg ook dat je wat water meeneemt.

Ik liep de Apex Trail van ongeveer 4,5 kilometer. Hier doe je een uurtje over, want het is een trail naar boven om vervolgens uitzicht te hebben op de stad en Okanagan Lake.

#4 Strand Kelowna

Na de Apex trail in de warmte zijn wij doorgereden naar de camping: Hiawatha RV Park. Deze ligt 5 minuten lopen van het strand. De rest van de middag hebben we hier dan ook doorgebracht.

De volgende dag zijn wij doorgereden naar Revelstoke.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply