0

Easy bananenbrood

Het recept heet niet voor niets ‘easy bananenbrood‘ want dit is een recept wat je letterlijk in 5 minuten in elkaar flanst. Uiteraard heb je wel even geduld nodig, want het moet nog wel in de oven. Met slechts 5 ingrediënten maak je dit heerlijke en verantwoorde tussendoortjes.

Geen gekke toegevoegde suikers, want de bananen maken dit brood al zoet genoeg. Wil je het recept glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrij havermeel. Een beetje kaneel toevoegen om de cake wat kruidige te maken behoort ook tot de opties.

Lekker als ontbijt, tussendoortje of als snack bij je kopje koffie of thee. En neem gerust twee plakjes, want helemaal verantwoord!

Ingrediënten:

  • 225 gram volkorenspeltmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram kwark

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het bakblik met bakpapier
  • Prak de bananen fijn en voeg de eieren en de kwark toe. Meng tot een egaal beslag.
  • Voeg dan het volkorenspeltmeel samen met de bakpoeder toe en meng nogmaals tot een egaal geheel.
  • Giet het beslag in het bakblik en bak het bananenbrood in 45 minuten af in een voorverwarmde oven.

Zin in meer bananenbrood of bananencake? Probeer dan ook eens deze bananenbroodmuffins met crunchy granola of deze glutenvrije bananencake van maismeel.

Heb jij dit bananenbrood of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply