0

Een dag in Malang

Malang is een zeer drukke stad op Java Het ligt zo’n 8 uur rijden met de auto van Yoyakarta af.
Wij zijn met de taxi gegaan, maar je kunt ook met de trein. De trein doet er niet veel langer over.
Echter gaat de trein om 07.45 uur of pas ’s avonds en ’s nachts weer. De vertrektijden van de trein waren voor ons niet ideaal en daarom hebben we besloten met de taxi te gaan. Dit kostte ons 1.700.000rp, zo’n €100.

Dat is best veel geld, maar aan de andere kant, als je in Nederland 8 uur lang in een taxi zit, ga je het zeker niet redden met €100. Daarbij konden we ’s ochtends een beetje uitslapen (wat heel fijn was, aangezien we de vorige nacht om 03.30 uur opstonden om de zonsopkomst bij de Borobudur te zien) en rustig ontbijten. Treinkaartjes voor 2 personen zijn ongeveer de helft goedkoper, maar je moet dan nog wel op eigen gelegenheid bij het treinstation in Yogyakarta komen.

Op weg naar Malang stopte de taxichauffeur bij een kraampje (hutje…) langs de weg waar ze durian verkochten. Een fruitsoort waar de meeste Indonesiërs gek op zijn.
De vruchten hebben een zeer sterke geur en toen we de auto uitstapten konden we ook niet meer aan de geur ontkomen. Volgens de taxichauffeur moesten we de vrucht echt proeven.
Ondanks de verschrikkelijke geur, besloten we ons er toch maar aan te wagen. Wij vonden het allebei niet erg lekker en aan de structuur van Durian moesten we ook erg wennen.
Wel moesten er 100.000rp/€6 betalen; we betwijfelen nog steeds of deze prijs echt klopt…

Aangekomen in Malang hebben we onze spullen neergezet in het hotel en zijn we wat gaan eten.
Wij verbleven 2 nachten in het Whiz prime hotel voor €60 inclusief ontbijt. Als je ’s ochtends liever geen bami, rijst of noodles eet, stel je dan niet zo veel voor van het ontbijt…
Het hotel zelf is prima voor 2 nachten.

De volgende dag zijn we Malang gaan verkennen. Je kunt de stad prima te voet verkennen. Alles is op loopafstand en wanneer je geen internet hebt en maps.me als app downloadt heb je zelfs een navigatie.
Dit zijn de dingen die wij hebben bezocht.

#1 Bird Market

We begonnen de dag op The bird market. Het is eigenlijk gek dat het een ‘bird market’ heet, want er zijn veel meer dieren te zien dan alleen vogels: konijnen, poezen, honden, aapjes, uilen, muizen en ga zo maar door.
Het is ook niet ‘even rustig’ lopen over de markt, want van alle kanten komen er ook motors aan.

Op internet had ik gelezen dat, wanneer je in Malang bent, je echt even over deze markt moet lopen, maar eigenlijk is het verschrikkelijk om te zien hoe deze beestjes leven.
Allemaal zitten ze met veel te veel in verschrikkelijk kleine hokjes. In de hokken staat geen water of voedsel, sommige hokken staan in de brandende zon, kuikentjes zijn blauw, paars, roze of groen geverfd en uilen en vogels zitten vast aan veel te korte kettinkjes.

Ik wilde eigenlijk ook weer zo snel mogelijk weg van deze markt, ik kon het leed van de diertjes niet aanzien. Als ik van te voren had geweten dat de markt er zo uit zag, dan weet ik niet of ik gegaan was, aangezien ik dit als toerist niet wil stimuleren
  

#2 Jodipan

Jodipan is een gekleurd dorp in Malang. Je betaalt een klein bedrag om er in te mogen. Ik weet niet meer precies hoeveel het was, maar volgens mij was het niet meer dan €0,60. Bewaar je ‘ticket’ nog wel even, want later kom je bij een gele brug waar je opnieuw het ticket moet laten zien.

Het dorpje is geverfd in allerlei vrolijke kleuren en je kunt hier als toerist doorheen lopen.
Je loopt gewoon langs de ‘voordeuren’ van de lokale bevolking en kunt zo naar binnen kijken.
De inwoners zijn gewend dat er toeristen lopen en kijken daar dan ook niet meer van op.

Wanneer je door het dorpje heenloopt kom je op een gegeven moment weer bij een punt waar je moet betalen. Dit is weer een ander dorpje wat onderdeel is van Jodipan. Ook hier betaal je een klein prijsje en mag je zelfs nog een kleurrijk sleutelhangertje per persoon uitzoeken.

Jodipan is een vrolijk dorpje en mag je zeker niet overslaan als je in Malang bent.

#3 Idjen Boulevard

Langs de Idjen Boulevard staan allerlei villa’s. Wel staan er een heleboel huizen leeg. Het is leuk om er even overheen te lopen, maar dit duurt niet langer dan 30 minuten.

Ook hier is het weer ontzettend druk qua verkeer. Aan het begin van de boulevard zijn wel stoplichten en aan het einde (of begin, maar net hoe je het bekijkt) niet. Daar wilden wij oversteken en we hebben daar zeker 5 minuten gestaan om een gaatje tussen de auto’s te vinden. Uiteindelijk toch veilig aan de overkant gekomen 🙂

#4 Lunch bij Illy Cafe Malang

Mocht je de rijst, noodles en bami als ontbijt, lunch en avondeten even zat zijn, dan is het goed om langs te gaan bij Illy Cafe in Malang.
Het is een kleine hippe lunchroom waar zowel de locals als de toeristen komen.
Hier aten wij een lekkere sandwich en een smoothie! Helaas geen foto’s…

#5 Wandelen door Malang

Wanneer je van de ene naar de andere plek loopt is er onderweg ook van alles te zien:
Riksja’s:

De lokale bevolking die maar al te graag met je op de foto wil, vooral de kindjes.

Maar ook dit is Malang:

Een vervuilde stad waar veel mensen leven in armoede.

Na deze dag zijn we gaan eten bij, jaja… de pizzahut. Wel duurder dan het lokale eten, maar alsnog goedkoop en de pizza’s waren heerlijk!
Deze avond zijn we vroeg gaan slapen want we werden al om 00.00uur opgehaald voor de tour naar Bromo en Ijen.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply