0

Een dag in Yogyakarta

Yogyakarta wordt door de bevolking ook wel Yogya genoemd. Wanneer je met de taxi wordt rondgereden, kijk je je ogen uit. Het is een zeer drukke stad met heel veel verkeer.
Verder zijn wij minstens 20 keer met de lokale bevolking op de foto geweest. Bij bijna elke plek waar we aankwamen vroegen mensen of ze een foto van ons mochten maken.

Hieronder laat ik je zien wat wij in Yogyakarta hebben gedaan.

#1 Pinus Pengger

Je hoeft hier alleen te betalen voor de parkeerkosten. Dit gaat om ongeveer €0,60.
In dit naaldbomenbos (Pinus) vind je veel verschillende ‘kunstwerken’ waar je leuke en mooie foto’s kunt maken.
Verder kun je nog even genieten van het uitzicht.
 

#2 Jurang Tembelan

Je betaalt hier ook entree, maar deze is minimaal, zo’n €0,60 per persoon.
Ook hier vind je verschillende ‘kunstwerken’ voornamelijk gemaakt van hout en bamboe.

#3 Jalan Maliabora

Als je in Yogyakarta bent, kun je Jalan Maliaboro niet overslaan. Het is de grootste en bekendste winkelstraat in Yogyakarta. Aan beide zijden van de straat vind je allerlei marktkraampjes, voornamelijk met allerlei toeristische souvenirs. Alles is erg goedkoop en vergeet niet af te dingen!

Het is hier ontzettend druk en op straat wordt allerlei lokaal eten verkocht.

Alleen al voor de beleving de moeite waard om over heen te lopen.

#4 Kotagede zilverfabriek

Wij vroegen onze chauffeur om ons te brengen naar de zilverfabriek in Kotagede, omdat we hadden gelezen en gehoord dat je hier mooie sieraden kon kopen.
Hier kun je het hele proces van het ‘zilver maken’ zien. Het is wel schrijnend om te zien hoe de mensen in deze fabriek werken: sommige op blote voeten of teenslippers en geen enkele andere bescherming voor het lichaam.

Eerst werden wij rondgeleid in de zilverfabriek en er werd verteld hoe het zilver wordt gemaakt.

Na de korte rondleiding kun je in hun winkel zoeken naar een mooi sieraad. Ook zijn er allerlei andere dingen van zilver, zoals kleine olifantjes en bouwwerken van zilver. Uiteindelijk heb ik hier niets gekocht. Waar ik wel een mooi sieraad heb gekocht, lees je hier.

De chauffeur bracht ons vervolgens naar ons hotel, dicht bij de Borobudur en daarmee eindigde onze dag in Yogyakarta. Een bijzondere en heel drukke stad, die je niet mag overslaan als je op Java bent.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply