Espressotaartje met dadel-notenbodem

Dit espressotaartje met dadel-notenbodem is absoluut een aanrader als je een koffie-liefhebber bent. Trouwens, ook als je dat niet bent, is het een aanrader!
Wat zo fijn is aan dit taartje, is dat je slechts 6 ingrediënten nodig hebt!

De bodem is zoet door de dadels en door de de noten heeft de bodem een lekkere bite. De toplaag is gemaakt van slagroom, mascarpone en een half kopje espresso. In de koelkast moet deze laag even opstijven, maar jouw geduld wordt dan ook wel beloond met een overheerlijke combinatie van smaken.

Je kunt het taartje aftoppen met noten naar keuzen, ik ging voor een handje walnoten. Heerlijk met een kopje thee of…. koffie natuurlijk.

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150 gram dadels
  • 75 gram (ongezouten) cashewnoten
  • 75 walnoten

Voor de toplaag:

  • 300 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • half kopje espresso

Extra:

  • handje walnoten

Keukengerei:

  • Cakevorm 27 cm (wanneer je een kleinere neemt, wordt het taartje wat hoger)

Bereidingswijze:

  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Laat de dadels 1 minuut weken in kokend water. Giet af, laat uitlekken en doe samen met de noten in de mixer en mix door elkaar. Er mogen best nog wat stukjes noot in zitten.
  • Bekleed de bodem van de cakevorm met het dadel-notenmengsel. Zorg ervoor dat ook de hoekjes en randen goed bedekt zijn en druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone in een andere kom goed los. Voeg de mascarpone bij de slagroom en spatel er door heen.
  • Zet 1 kopje espresso en voeg een half kopje toe aan het slagroom- mascarponemengsel. Roer goed door elkaar. Proef of de smaak goed is. Je kunt naar smaak meer espresso toevoegen.
  • Haal de cakevorm uit de koelkast en giet het mengsel over de bodem. Verdeel goed en strijk glad.
  • Top af met een handje walnoten en zet minimaal 3 uur in de koelkast.

Vind je dit taartje lekker? Probeer dan ook eens deze aardbeiencheesecake met dadel-notenbodem of deze suikervrije kwarktaart met zomerfruit!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply