0

Eten in Boedapest

In Boedapest zijn ontzettend veel eetgelegenheden. Om je een beetje op weg te helpen waar je kunt eten en welke eetgelegenheden je eigenlijk echt niet mag overslaan, laat ik je hieronder zien waar ik heb gegeten, wat ik er van vond, hoe duur het was en dat natuurlijk allemaal inclusief foto’s!

#1 Mazel Tov

Dit restaurant ligt in het centrum van Pest en heeft een bijzondere sfeer. Het is een groot, mooi, oud gebouw met bijzondere aankleding. Het personeel is vriendelijk en spreekt prima Engels.
Als voorgerecht deelden we gefrituurd pitabroodjes met kruiden, zoete aardappelfrietjes en olijfjes. Als hoofdgerecht nam ik de pita met falafel en frietjes.
Wel handig om van te voren te reserveren bij dit restaurant, anders heb je kans dat je even in de rij staat, voordat je een plekje hebt. We waren met 2 personen inclusief drankjes slechts €35 kwijt.

#2 Szimply

Dit is een heel klein tentje waar je lekker kunt lunchen. Het zit in een verborgen straatje ongeveer 10 minuten lopen vanaf het metrostation Deák Ferenc tér.

De broodjes worden prachtig opgemaakt met mangomousse, fruit, sla en nog veel meer en de smaak is erg goed! Met 2 personen waren wij €17 kwijt.

#3 Gelarto Rosa Bistro

Een super klein tentje naast De Sint-Stefanusbasilisk. Hier at ik een broodje met kikkererwtenomelet. Een broodje is ongeveer €4.

#4 2Spaghi

Dit is geen restaurant om lang te tafelen, maar de vers gemaakte pasta is absoluut de moeite waard. Je kunt hier zelf de pasta kiezen en de saus die je er bij wilt. De prijzen variëren tussen de €5 en €10 per pasta inclusief saus. Het water wordt in plastic bekertjes geserveerd, dat is wel wat ongezellig. Wanneer je een glas wijn besteld, krijg je dit wel in een glas en deze zit aardig vol! Wij namen 2 pasta’s per persoon (we hadden trek:)) en betaalden in totaal €35 inclusief drankjes.

#5 The Goatherder

Dit lunchtentje ligt wat afgelegen en is heel klein van binnen. Op internet had ik goede recensies gelezen, dus zijn we er toch heen gegaan. Het eten was lekker en het bananenbrood is wel echt de moeite waard om te proberen! Verder namen we een gevuld croissantje, muesli met fruit, pitten en zaden, een kopje thee en een sapje. Allemaal lekker, echter blijf je hier niet heel lang zitten of tafelen. Ook is er geen terras o.i.d. Alles is vrij goedkoop, want het totaal voor bovenstaande was slechts €14.

#6 MoST Bistro

Een groot restaurant met een zeer uitgebreide kaart! Je kunt echt uit van alles kiezen. Wanneer je hier een cocktail besteld, krijg je deze in een groot glas geserveerd. De cocktails zijn ongeveer €5. Als voorgerecht bestelden we een plaat met pita, tortillachips, rauwe groente en dipsausjes. Het hoofdgerecht werd een vegahamburger met friet. Voor 2 personen betaalden we €67.

#7 Molnár’s Kürtőskalács

Wanneer je in Boedapest bent, mag je de bekende ‘koek op stok’ niet overslaan. In deze winkel maken ze de deegrollen aan de lopende band. Je betaalt €3 voor één koek op stok. Je kunt ‘m binnen in de winkel opeten en kunt er gerust samen 1 delen!

#8 Bistro Fine

Dit restaurant staat qua sfeer en smaak toch wel echt op nummer 1! Het is een iets luxer restaurant en ietsje duurder dan de andere eetgelegenheden. Echter is het eten mooi opgemaakt, lekker en is het personeel erg professioneel. In totaal betaalden we voor 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 1 toetje en de drankjes €70. Ga hier zeker een keer eten wanneer je in Boedapest bent!

#9 Kiosk

Dit restaurant ligt aan de Donau naast de Elisabeth brug. Met mooi weer kun je buiten op het terras zitten. Ze zijn gevestigd in een oud schoolgebouw en de plafonds zijn enorm hoog.
Wij deelden hier een geitenkaassalade en namen de clubsandwich voor in totaal €35.

#10 Hummusbar

Bovenstaande restaurantje zijn allemaal goed bevallen en daar heb ik lekker gegeten. Echter is de realiteit dat er altijd wel een eetgelegenheid tussen zit die tegenvalt en daar ben ik ook gewoon eerlijk over.

Op internet had ik positieve recensies gelezen over de Hummusbar, dus na een ochtend en halve middag wandelen, kwamen wij hier terecht. Echter kwamen we terecht in een halve snackbar. Allebei namen wij de Hummus falafel plaat. Op zich zag het gerecht er oké uit, maar bij mij viel dit gerecht helaas toch niet helemaal lekker… Te veel hummus, te vette falafel. Achteraf gezien was de sfeer totaal niet gezellig, de keuken zag er niet fris uit en dus is deze tent voor mij niet voor herhaling vatbaar. Eigenlijk wilden we al weggaan, toen ik er achter kwam dat het een soort snackbar was, maar we hadden trek en het was al 14.30 uur ‘s middags, dus toch maar gebleven. Daarnaast is het een les geweest om niet altijd zomaar af te gaan op de verhalen van internet…


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply