Fetacake

Deze hartige fetacake valt bij de visite (en bij mij ook!) altijd goed in de smaak! Heerlijk om te serveren tijdens een feestje of bij de borrel.
De combinatie van feta, zongedroogde tomaatjes en zwarte olijven is perfect en zorgt voor de hartige smaak.

Met deze fetacake waan je je even in Italië.

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 milliliter witte wijn
  • 100 milliliter olijfolie
  • 150 gram feta
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram zwarte olijven
  • 3 eieren
  • snuf peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken, snijd de feta in blokjes van 1 bij 1 centimeter en snijd de olijven in dunnen plakjes (je kunt ook een potje olijven kopen die al in plakjes zijn gesneden).
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Stort het beslag in een cakevorm en bak gaar in 50 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat de cake even afkoelen en snijd daarna in plakken.

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply