0

Frambozencake van amandelmeel

Deze te schattige mini frambozencake van amandelmeel is ongeveer één van de makkelijkste recepten die je kunt bedenken: 5 ingrediënten en deze kleine topper komt na 30 minuten zo de oven uit!

Hoofdzakelijk bestaat het cakeje uit amandelmeel. Een nootachtig meel dat ook nog eens glutenvrij is! Als je het receptje helemaal glutenvrij wil maken, let dan even op het zelfrijzend bakmeel dat je gebruikt.

Je gooit alle ingrediënten in een kom, mengt het door elkaar en dan is het wachten.

Zelf hou ik niet van heel erg zoet, dus heb ik voldoende aan de framboosjes die er doorheen zitten. Als je het toch wat zoeter wil, gebruik dan nog wat agavesiroop of honing. Wat ook lekker is: een beetje jam op een puntje cake!

Ingrediënten:

  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 100 gram (diepvries)frambozen
  • snufje kaneel

Keukengerei:

  • springvorm van 12 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Splits de 2 eieren (het eigeel heb je niet meer nodig).
  • Doe alle ingrediënten, behalve de frambozen, in een kom en meng goed door elkaar. Er ontstaat nu een plakkerig deeg.
  • Meng de frambozen voorzichtig door het mengsel en schep in de springvorm.
  • Bak het frambozencakeje in 30 minuten af in een voorverwamde oven.
  • Laat even afkoelen en snijd dan in puntjes.

Meer lekkere gezonde baksels maken? Kijk dan eens op de pagina taarten en desserts of op de pagina cake en koekjes. Daar kun je vast nog wat lekkers vinden!

Heb je dit overheerlijke cakeje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply