0

Frambozenkwarktaart in een glaasje

Deze frambozenkwarktaart in een glaasje is ideaal als dessert. Het fijne aan dit toetje is dat het eigenlijk een heel gezond toetje is. Ja, echt waar!

De onderlaag bestaat uit amandelmeel, havermout, dadels en noten. Zeer voedzame ingrediënten en de dadels maken het geheel wat zoeter.
De middenlaag bestaat alleen uit magere kwark, frambozen en agaragar en de topping is gemaakt van pure frambozensap (ook met agaragar).
Een toetje zonder toegevoegde geraffineerde suikers en alleen pure ingrediënten. Daar kun je dus best een hapje extra van nemen!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 100 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 125 gram dadels
  • 125 gram pistachenotenmix

Voor de vulling:

  • 1 kilogram magere kwark
  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 7 gram agar agar

Voor de topping:

  • 250 gram diepvriesframbozen
  • 3 gram agar agar

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot één geheel. Het is niet erg als er nog wat stukjes noten of dadels tussen zitten. Dit is juist lekker.
  • Verdeel de bodem over de 4 glaasjes, druk een beetje aan en zet tot gebruik in de koelkast.
  • Maal de frambozen voor de vulling fijn in de blender en verwarm de frambozen daarna in een steelpannetje.
  • Voeg de agar agar voor de vulling toe aan de frambozensap en roer goed. Ze het vuur uit en roer nogmaals goed door.
  • Voeg de frambozensap met agar agar toe aan de kwark en roer het geheel goed door.
  • Verdeel het kwarkmengsel over de 4 glaasjes en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Voor de topping herhaal je het proces voor de vulling: maal de frambozen fijn in de blender, verwarm de frambozen in een steelpannetje en voeg de agar agar voor de topping toe. Verdeel de topping over de 4 glaasjes en zet nog 1 uur in de koelkast.
  • Serveer de glaasjes met nog wat hele frambozen.

Wil je meer desserts in een glaasje? Probeer dan ook eens deze mangocheesecake met een bodem van bananenbrood.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply