Deze frisse stamppot met rode kool en wortel is een variant op alle ‘standaard’ stamppotjes. Wanneer de temperaturen wat zakken ben ik wel weer in voor een lekkere stamppot! Uiteraard vind ik de klassieke andijviestamppot en zuurkoolstamppot lekker, maar het is ook wel eens leuk om met andere groentes te variëren.
In deze stamppot komen de groentes rode kool en winterpeen samen en dat zorgt, naast de flinke portie groente, ook nog eens voor een vrolijk effect op je bord! Het recept is ook nog eens vegetarisch!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 500 gram aardappels
- 1/4 rode kool
- 2 winterpeen
- 1 tl komijn
- peper
- 25 gram selderij
- 75 ml melk
- 150 ml water
- handje rozijnen
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en kook deze gaar.
- Rasp ondertussen de winterpeen en snijd de rode kool in dunne reepjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de winterpeen en de rode kool, samen met de komijn en peper naar smaak, beetgaar.
- Voeg 150 ml water toe en laat kort koken.
- Snijd de selderij fijn.
- Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de melk tot een smeuïg geheel.
- Schep het rodekool- wortel mengsel door de aardappelpuree, samen met de rozijnen en de selderij.
- Serveer direct.
Tip:
- Lekker met vegetarische balletjes.
Zin gekregen in meer stamppot? Probeer dan ook eens de variant met zoete aardappel en tofu!
Heb je deze stamppot gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments