0

Frittata met gerookte zalm en groene aspergetips

Frittata met gerookte zalm en groene aspergetips is echt een geweldige combinatie! Een frittata is een Italiaans eiergerecht. Je kunt er allerlei soorten groente in doen.

Ook nog eens heel makkelijk om te maken. Je doet bijna alles rauw in de springvorm. Alleen de asperges kook je even kort. Daarna zet je de frittata in de oven en is het een kwestie van 40 minuten wachten.

Lekker als lichte avondmaaltijd met een broodje of voor een uitgebreide lunch!

Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram groene aspergetips
  • 2 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • handje geraspte kaas
  • peper
  • theelepel oregano
  • wat bieslook

Keukengerei:

  • Springvorm 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier.
  • Snijd de (harde) onderkant van de asperges en kook deze in 4 minuten beetgaar.
  • Snijd de bosui in ringen, de tomaten in blokjes en verdeel deze over de bodem van de springvorm.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en verdeel deze over de bosui en de tomaat.
  • Kluts de 8 eieren met de peper, oregano en de bieslook.
  • Giet het eiermengsel in de springvorm.
  • Giet de asperges af en leg deze in de rondte op het eiermengsel. Druk een beetje aan, zodat ze er in komen te liggen.
  • Bak de frittata af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Serveer het eiergerecht met een broodje.

Wil je meer eiergerechten? Bekijk dan ook eens deze overheerlijke bloemkoolfrittata met tomaat en ui of deze goed gevulde groente omelet.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply