0

Garnalencurry

Deze garnalencurry is vol van smaak door alle verschillende specerijen. Het mooie hiervan is dat je de currypasta helemaal zelf maakt: geen pakjes en zakjes en dus geen gekke toegevoegde geraffineerde suikers of e-nummers.

De Tikka masala die ik gebruik is ook vrij van al deze gekkigheid. Een heel handig potje kruiden om in huis te hebben, want je kunt er van alles heel gemakkelijk mee kruiden. Aan deze curry voegde ik zelf nog wel meer specerijen toe om er meer smaak aan te geven.

De curry is licht pittig en de combinatie met de frisse komkommer is dan ook fijn.

Ben je vegetarisch? Dan kun je de garnalen ook vervangen voor vegetarische kipstukjes. Ook heel lekker!

Trouwens ook een leuk en lekker gerecht om te maken als je eters krijgt: het huis ruikt heerlijk naar alle specerijen en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, terwijl je dit gerecht in werkelijkheid in slechts 20 minuten op tafel zet.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 stengel citroengras
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 5 el olijfolie
  • 1 el tikka masala
  • 300 gram knoflookgarnalen
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram basmatirijst
  • halve komkommer

Bereidingswijze:

  • Verwijder de harde kern van de stengel citroengras en snijd in grove stukken.
  • Schil de gember, hak de knoflook fijn.
  • Doe het citroengras, de gember, de knoflook, het komijnzaad, de knoflookpoeder, de olijfolie en de tikka massala in een blender en mix tot een curry. Zorg er voor dat het een egale substantie is (stukjes citroengras zijn niet lekker en erg taai door je maaltijd).
  • Kook ondertussen de basmatirijst volgens de verpakking.
  • Snijd de komkommer in de lengte door midden en snijd er halve plakjes van.
  • Verwarm de curry in een wokpan. Voeg na 2 minuten de garnalen toe en bak mee tot deze gaar zijn.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en verwarm nog 4 minuten mee.
  • Giet de basmatirijst af en doe deze bij de curry. Verwarm het geheel nog 1 minuut en serveer in diepe kommen, samen met de komkommer.

Tip:

  • Ook lekker met gebakken uitjes.

Vind je curry ook zo lekker? Probeer dan ook eens deze recepten:

Heb je deze curry of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply