Gebakken polentablokjes

Polenta is zo’n ingrediënt waarvan veel mensen niet altijd weten wat je er mee kunt! Wanneer je deze polentablokjes een keer gemaakt hebt, weet ik zeker dat je het vaker gaat doen!

Polenta is een typisch Noord-Italiaans gerecht dat wordt bereid met gemalen maismeel. Het is absoluut niet duur en het is een goed alternatief voor aardappelen of pasta. Daarbij is polenta ook glutenvrij

Heb wel wat geduld, want de polenta moet minimaal 1 a 2 uur afkoelen!

Ingrediënten

  • 200 gram polenta + 20 gram extra
  • 500 milliliter groentebouillon (1 bouillonblokje)
  • handje Parmezaanse kaas
  • 20 gram roomboter

Bereidingswijze :

  • Bekleed een vierkante bakvorm met vershoudfolie. 
  • Breng de groentebouillon aan de kook en roer goed, zodat het groentebouillonblokje oplost.
  • Voeg nu al roerend de polenta toe en draai het vuur laag. Laat nog gedurende 5 minuten opstaan, terwijl je door blijft roeren. 
  • Voeg als laatste de geraspte Parmezaanse kaas en de roomboter doe en roer gedurende 1 minuut nog goed door.
  • Giet het mengsel in de vierkante bakvorm. Laat 10 minuten afkoelen en zet vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Haal de polenta uit de bakvorm en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm.
  • Doe de blokjes, samen met de overige polenta in een kom en roer voorzicht door elkaar.
  • Verwarm flink wat olijfolie in een diepe pan en bak de polentablokjes aan alle kanten krokant op hoog vuur.

De polenta kun je serveren met wat groente, salade en/of een stukje vis of iets anders naar keuze.

Wil je er een sausje bij? Ga dan voor deze kruidige dipsaus of deze honing- mosterddip.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply