Deze gegratineerde bloemkool uit de oven met kaas, is alles behalve saai. Van een ‘normale’ groente als bloemkool kun je opeens iets extra lekkers maken met maar weinig ingrediënten.
De kruiden zorgen voor een lekker smaakje en de kaas maakt dit gerecht heerlijk krokant. Ik eet mijn bloemkool eigenlijk nooit meer op de ‘oude’ manier (bloemkool, aardappels) sinds ik deze variant ken en ik weet zeker dat jij vanaf nu ook alleen maar zo je bloemkool wilt eten!
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- paprikapoeder
- snufje zout
- geraspte kaas of Parmazaanse kaas
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder het groen van de bloemkool en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Leg de plakken op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Kruid de bloemkool met paprikapoeder en wat zout naar smaak.
- Verdeel de kaas over de plakken bloemkool en bak de bloemkool 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip:
- lekker met een salade en een stukje vis
Zin in meer van dit soort lekkere gerechten? Kijk dan eens bij de hoofdgerechten pagina van Trood!
Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments