0

Gegrilde aubergines met sinaasappeldressing

Deze gegrilde aubergines worden heerlijk zacht in de oven en zijn kruidig door de verse oregano. Dit is een vegetarisch en veganistisch recept en kan geserveerd worden als voor- of hoofdgerecht. De sinaasappeldressing zorgt voor een lekkere frisse smaak. Afgetopt met wat bieslook en pecannoten en er staat een heerlijk gerecht op tafel! Wanneer je het serveert als hoofdgerecht, kun je er nog wat rijst of sla bij maken!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 aubergines 
  • 100 milliliter olijfolie
  • 2 perssinaasappels
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 20 gram bieslook
  • 100 gram gezouten pecannoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aubergines en snijd deze schuin in. Zorg ervoor dat je de schil niet beschadigd. 
  • Bestrooi met oregano en besprenkel met olijfolie.
  • Bak de aubergines in 45 minuten zacht in de oven.
  • Pers de sinaasappels uit en kook het sap in een steelpannetje tot de helft. Meg het sap met de olijfolie en de kappertjes.
  • Snijd de bieslook fijn en hak de pecannoten grof.
  • Serveer de aubergines met de saus en top af met de bieslook en de pecannoten. 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply