0

Gepofte quinoarepen

Gepofte quinoarepen: heerlijk luchtig en deze zijn ook nog eens gezond. Al eerder maakte ik gezonde pindakaas mueslirepen. De gepofte quinoarepen lijken er op, maar zijn toch weer anders van structuur.

In de supermarkt liggen vaak mueslirepen die vol zitten met geraffineerde suikers. Zonde, want het zorgt er voor dat jouw tussendoortje meteen niet meer gezond is. Daarom maak ik mijn eigen repen: gezond en je raakt er ook nog eens verzadigd van.

Door deze repen zit ook nog een een beetje pindakaas en wie lust dat nou niet?

De repen zijn lekker bij een kopje thee/koffie of als gezond tussendoortje!

Ingrediënten voor 8 repen:

  • 100 gram havermout
  • 70 gram gepofte quinoa
  • 2 el pindakaas
  • 1 tl honing
  • 1 banaan
  • 2 el pompoen- en zonnebloempitten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Doe de havermout, gepofte quinoa en de pompoen- en zonnebloempitten bij elkaar in een kom.
  • Prak de banaan fijn en verwarm deze, samen met de pindakaas en de honing in een steelpannetje.
  • Voeg de bananen-pindakaaspuree toe in de kom en roer het geheel goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in het bakblik en druk stevig aan. Bak de quinoarepen in 25 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat de repen eerst afkoelen en snijd daarna in 8 gelijke stukken.

Tip:

  • Wil je de gepofte quinoarepen bewaren? Doe ze dan in een goed afgesloten bak. Ze zijn ongeveer nog 3 á 4 dagen lekker na het afbakken.

Heb je deze repen gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply