Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa

Zoete aardappel, je kunt er zoveel mee! Je kunt ze koken, je kunt er stamppotjes of frietjes van maken, gebruiken als vulling, je kunt het zelfs gebruiken in recepten voor cakejes, maar in dit recept worden ze gepoft!
Met een beetje geduld krijg je een heerlijk zachte zoete aardappel uit de oven. De smaak van de zoete aardappel zelf is al heerlijk, maar deze simpele tomatensalsa maakt het geheel helemaal af.
Lekker met een groene salade!

Ingrediënten:

  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappels
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels fetablokjes van Apetina
  • 75 gram veldsla
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • dressing naar keuze (let op dat je er één koopt zonder e-nummers of toegevoegde suikers)

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was de zoete aardappels, snijd deze voor de helft in, besprenkel met olijfolie en wikkel in aluminiumfolie. Prik wat gaatjes aan de zijkant.
  • Laat de aardappels in 45 minuten in de oven poffen.
  • Maak ondertussen de salade: doe de veldsla in een kom, schaaf reepjes van de komkommer met een kaasschaaf en snijd de avocado in blokjes. Hussel door elkaar en maak af met een dressing naar keuze.
  • Maak de tomatensalsa: snipper de rode ui, snijd de cherrytomaatjes in vieren en voeg samen met de ui en fetablokjes. Hussel goed door elkaar.
  • Serveer de zoete aardappel met de groene salade en de tomatensalsa.

Tip:

  • Vind je rauwe rode ui te scherp? Bak deze dan van te voren even kort.
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply