Deze gevulde aubergines uit de oven met Parmezaanse kaas zijn ontstaan uit ‘noodzaak’. Ik had niet heel veel meer in huis en heb wat gemaakt met de ingrediënten die nog wel aanwezig waren. Wie had er gedacht dat dit een succesrecept zou worden?! Ik niet, maar oh wat zijn deze gevulde aubergines lekker.
Ik gebruikte mozzarella én Parmezaanse kaas, want ik ben een echte kaasliefhebber! Je hebt wel even de tijd nodig om deze toppers te maken, maar dan heb je ook wel een erg lekkere maaltijd. Ik ben benieuwd wat jij er van vindt!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 4 tomaten
- 200 ml passata
- 1 bol mozzalrella
- Parmezaanse kaas
- handje rucola
- oregano en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aubergines door de helft en lepel het vruchtvlees eruit. Houdt ongeveer een halve cm aan alle zijkanten over. Bewaar het vruchtvlees.
- Besprenkel de aubergines met olijfolie en bak ze 20 tot 30 minuten in de oven. Ze moeten al behoorlijk zacht zijn hierna.
- Hak het vruchtvlees van de aubergines fijn, snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in dunne plakjes.
- Bak de ui glazig, voeg de knoflook, het vruchtvlees en de tomaten toe en bak tot een ‘prutje’. Voeg dan de passata en de kruiden naar smaak toe.
- Haal de aubergines uit de oven en vul deze met het tomatenmengsel.
- Scheur de mozzarella in stukjes en bestrooi de gevulde aubergines hiermee.
- Rasp de Parmezaanse kaas boven de aubergines en bak de aubergines nog 30 minuten af in de oven.
- Garneer met de rucola.
Zin in meer lekkere recepten? Kijk dan eens op deze pagina met hoofdgerechten.
Heb je deze aubergines of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments