0

Gevulde courgettes met geitenkaas en pijnboompitten

Deze gevulde courgettes met geitenkaas en pijnboompitten hebben maar weinig voorbereiding nodig. Je maakt ze ook slechts met 7 ingrediënten. De geitenkaas smelt in de oven en wordt heerlijk zacht. Het krokante korstje maak je met de geroosterde boterhammen en is heerlijk in combinatie met de geroosterde (door de oven) pijnboompitten.

Een gezond en vegetarisch recept!

Ingredienten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 tomaten
  • 1 ei
  • 100 gram pijnboompitten
  • 2 geroosterde boterhammen naar keuze (ik gebruikte 2 lichtbruine boterhammen)
  • 1 theelepel oregano

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bovenkant en een stukje van de onderkant van de courgette af en snijd in de lengte doormidden.
  • Haal het vruchtvlees eruit. Ik doe dit met een theelepeltje. Doe dit voorzichtig, zodat de courgette niet breekt.
  • Laat het vruchtvlees uitlekken.
  • Snijd de tomaten in stukjes en verkruimel de geitenkaas.
  • Doe het vruchtvlees, de tomaten, het ei en de verkruimelde geitenkaas in een kom en meng door elkaar.
  • Vul de courgettes met dit mengsel.
  • Rooster de boterhammen en maal fijn in de blender met de oregano. Verdeel dit mengsel over de gevulde courgettes en top af met wat pijnboompitten.
  • Laat de courgettes in 30 minuten in een voorverwarmde oven gaar worden.

Tip:

  • Dit recept is voor 2 personen, maar wanneer je er wat rijst, couscous en/of salade bij maakt, kun je dit recept ook gebruiken voor 4 personen. Dan krijgt ieder een halve gevulde courgette.

Meer gevulde groentes uitproberen? Probeer dan ook eens deze gevulde aubergines met boerenkool, deze gevulde paprika’s met quinoa of de variant met zoete aardappel!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply