Ze zien er misschien ingewikkeld uit deze gevulde havermoutbakjes met warme appel, maar niets is minder waar. Voor de bakjes heb je slechts 4 ingrediënten nodig en ik durf te wedden dat je alles in huis hebt! Even alles in de blender en je deeg voor de bakjes is klaar.
Met de vulling kun je natuurlijk eindeloos variëren. Ik ging voor yoghurt met als topping warme appeltjes. Gezond, lekker en met deze vulling kun je dit taartje gerust als ontbijt nemen. Want zeg nou zelf: havermout, yoghurt en appel is toch een ideaal ontbijtje?

Ingrediënten voor 5 taartjes:
Voor de bakjes:
- 1 el green gypsy spices Love Peace en Granola of kaneel
- 6 dadels geweekt in warm water
- 150 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
Voor de vulling:
- 150 gram yoghurt of kwark
- 1 appel
- 1 tl kaneel
- 1 tl maizena
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de dadels in warm water.
- Doe alle ingrediënten voor de bakjes in een blender inclusief een beetje warm water van de dadels. Meng de ingrediënten in de blender tot een stevig deeg.
- Maak van het deeg 4 tot 6 bakjes. Je kunt dit ook doen in een siliconen muffinvorm, om de bakjes een beetje vorm te geven. Haal ze er wel uit voordat je ze gaat bakken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 tot 12 minuten krokant.
- Ga ondertussen verder met de vulling: snijd de appel in blokjes (met schil) en kook ze zacht in een steelpannetje samen met de kaneel. Zorg er voor dat er zoveel mogelijk vocht is verdampt. Voeg 1 tl maizena toe om het appelmengsel wat steviger te maken.
- Vul de bakjes met yoghurt of kwark en top af met de warme appeltjes.
Zin in meer van dit soort gezonde taartjes? Kijk dan eens op de taarten en dessert pagina van Trood. Daar vind je vast nog veel meer lekkers.
Heb jij deze taartjes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments