0

Gevulde paprika met quinoa en tonijn

Paprika’s kun je met van alles vullen. In deze variant gebruik ik wat verschillende groentjes, tonijn en quinoa. Wil je een vegetarische variant? Dan kun je de tonijn natuurlijk gewoon weglaten.
De fetablokjes smelten lekker in de oven en even net wat meer smaak aan het geheel. Quinoa zit boordevol goede stoffen en bevat veel essentiële eiwitten. Daarnaast is quinoa ook glutenvrij!

De paprika’s worden niet volledig zacht in de oven en dat geeft nou net die lekkere bite in dit gerecht samen met de quinoa.

Ingrediënten (voor 4 halve gevulde paprika’s):

  • 2 rode paprika’s
  • 100 gram quinoa
  • blikje tonijn
  • halve courgette
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • fetablokjes uit een potje (ik gebruik die van Apetina)
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika door de helft en maak deze schoon.
  • Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en pk de ui samen met de courgette.
  • Halveer de tomaatjes en voeg samen met de tonijn toe in de pan.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking.
  • Meng de quinoa met het tonijn-groentemengsel en vul hiermee de paprika’s.
  • Top de paprika’s af met wat fetablokjes en bak deze in een ovenschaal af in 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip:

  • Lekker met veldsla, komkommer en tomaatjes.

Variatie:

  • Ook lekker om olijven en/of rozijnen te te voegen aan dit recept.
  • Je kunt de quinoa ook vervangen voor rijst.

Wil je andere gevulde groente maken? Klik hier voor gevulde aubergines met boerenkool!


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply