0

Gevulde paprika met zoete aardappel

Een paprika kun je met van alles vullen, maar een gevulde paprika met zoete aardappel, kom je niet veel tegen, maar is wel ontzettend lekker.

De zoete aardappel geeft dit gerecht een wat zoete smaak en het vegetarisch gehakt en de witte kaasblokjes zorgen voor een meer hartige smaak. Daarbij is de combinatie van kleuren prachtig en dit zorgt er ook nog eens voor dat het een feestje wordt op tafel.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 2 kleine zoete aardappels
  • 3 kleuren paprika’s
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram Apetina witte kaasblokjes 45+ in olie
  • 3 eetlepels gesneden zwarte olijven
  • 1 ei
  • Wat blaadjes basilicum

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappels, snijd deze in grove stukken en kook in 15 minuten zacht.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm wat (kokos- of olijf)olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens het vegetarisch gehakt en de knoflook toe.
  • Snijd de paprika’s door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  • Giet de zoete aardappels af, prak deze fijn en meng alle overige ingrediënten, op de paprika’s en basilicum na, door de zoete aardappel.
  • Vul de paprika’s met het zoete aardappelmengsel. Bestrooi nog met wat kaasblokjes.
  • Bak de paprika’s in 20 minuten af in de oven.
  • Garneer daarna met wat blaadjes basilicum.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply