0

Gezonde aardappelsalade

Deze gezonde aardappelsalade is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens veel verantwoorder dan de aardappelsalades die je gewend bent. Veel aardappelsalades worden aangemaakt met heel veel mayonaise, maar er is een alternatief en dat is nog lekkerder ook.

Ik vervang de mayonaise voor yoghurt en wat kruiden, waardoor je een frisse salade krijgt. Een eetlepel kwark om de dressing iets dikker te maken en je hebt een geweldige vervanger voor de mayonaise!

Verder gebruik ik 2 verschillende soorten kleuren krieltjes, dat staat zo gezellig. De salade doet het goed bij een barbecue!

Ingrediënten:

  • 450 gram rode en blanke kriel
  • 5 bosuitjes
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el kwark
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • peper
  • knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  • Snijd de kriel in vieren (niet schillen!) en kook deze in 1 minuten gaar.
  • Snijd 3 bosuitjes in ringen en bak deze in 2 minuten beetgaar.
  • Snijd de ander 2 bosuitjes ook in ringen en houd deze apart.
  • Bereid ondertussen de dressing: meng de yoghurt, mayonaise, mosterd, honing, peper en knoflookpoeder door elkaar.
  • Giet de krieltjes af en laat afkoelen.
  • Meg de kriel met de gebakken bosui en dressing en serveer in een schaal. Bestrooi de salade met de overgebleven bosuitjes.

Trek gekregen in nog meer salades? Bekijk dan eens de pagina met salades. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!

Heb jij deze aardappelsalade of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply