0

Gezonde appelcake met kaneel en warme appelstukjes

Deze gezonde appelcake met kaneel en warme appelstukjes is eigenlijk bijna een appeltaartje. Het leuke is: je hoeft je totaal niet schuldig te voelen wanneer je hier een plakje van eet. Er worden pure ingrediënten gebruikt zonder toegevoegde suikers.

De combinatie van appel en kaneel is natuurlijk altijd goed en het huis ruikt dan ook heerlijk als deze appelcake de oven in gaat.

Als topping maakte ik warme appeltjes met kaneel. Dat maakt deze cake net een stukje vrolijker en ook nog eens lekkerder.

Eet gerust een plakje als ontbijt of natuurlijk lekker bij de thee! Ik kan helemaal begrijpen als je daarna nog een stukje afsnijdt.

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el kaneel
  • 200 gram (ongezoete) appelmoes
  • 2 el kokosbloemsuiker
  • 3 eieren
  • 16 gram bakpoeder

Voor de vulling en topping:

  • 2 rode appels
  • 1 el kaneel
  • roomboter om in te bakken

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Verwijder het schilletje niet, dat geeft een lekkere bite en een mooi kleureneffect.
  • Meng de appelblokjes met de kaneel. Verwarm wat roomboter in de pan en bak de appeltjes zacht. Laat staan tot gebruik.
  • Schep alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg de appelmoes en eieren toe en meng tot een egaal beslag. Spatel 2/3 van de warme appeltjes door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in 45 minuten af.
  • Serveer met de overige appeltjes (lekker als je deze nog even opwarmt)

Zin in meer lekkere en gezonde appelbaksels? Probeer dan deze appelroosjes met kaneel eens.

Heb jij deze kaneelbroodjes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply