Dat klinkt goed toch? Een gezonde appeltaart met krokante crumble. Wie vindt de klassieke appeltaart niet lekker? Ik in ieder geval wel! Wat ik jammer vind, is dat deze vol zit met geraffineerde suikers.
Om die reden ben ik gaan zoeken naar een gezonde appeltaart, die nog wel steeds de echte smaak heeft van de klassieke appeltaart. Ik doe mijn inspiratie onder andere op door andere recepten te bekijken. Zo kwam ik bij het recept van Marike van Oh My Pie. Dit recept wilde ik zeker uitproberen en wat ik eigenlijk altijd doe, is een deel van het recept aanpassen. Dat heb ik hier ook gedaan, maar als ik eerlijk ben: het is een beetje veel van Oh My Pie en een beetje van Trood ;).
Door de appels niet te schillen, krijgen ze een lekkere grove structuur. De crumble is heerlijk krokant en vol van smaak. Dit taartje is eigenlijk altijd wel te eten: bij de koffie, de thee, als dessert en ja, ook als ontbijt!
Vrij van toegevoegde geraffineerde suikers en eigenlijk best gezond te noemen. Geniet er van!

Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 50 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 6 dadels
- 1 tl bakpoeder
- 150 gram kwark
- 1 ei
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
Voor de vulling
- 2 appels
- 1 tl kaneel
Voor de crumble:
- 50 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 el kokosolie
- eventueel 2 el honing
Keukengerei:
- Ronde springvorm van 16 of 18 centimeter of een vierkante bakvorm van 20×20.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar met een mixer of in de blender. Het klopt dat het beslag erg vloeibaar is. Giet dit beslag in de vorm.
- Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijdt de appels in grove stukken, doe in een kom samen met de kaneel en hussel door elkaar.
- Verdeel het appelmengsel over het beslag.
- Doe de droge ingrediënten voor de crumble in een schone kom, roer door elkaar.
- Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de honing toe een de crumble. Roer door elkaar. Er ontstaan nu een korrelig deeg.
- Verspreid de crumble over de appel, zodat de appel helemaal wordt bedekt.
- Bak de gezonde appeltaart met krokante crumble af in 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Meer lekkere gezonde taartjes maken? Kijk dan eens op de pagina taarten en desserts. Daar kun je vast nog wat lekkers vinden!
Heb je dit overheerlijke taartje gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments