Deze gezonde broodpudding met appel en cranberries kwam heel toevallig tot stand, omdat ik in mijn To Good To Go tasje van de bakker een halfje casino wit aantrof. Eigenlijk eet ik nooit wit brood, dus ging ik opzoek naar baksels met brood. Ik kwam natuurlijk terecht bij recepten zoals wentelteefjes, maar ik wilde wel eens wat nieuws proberen. Toen stuitte ik op broodpudding. Het viel mij op dat al deze recepten wel erg suikerrijk waren. Ik heb geprobeerd er een redelijk verantwoord recept van te maken en dat is volgens mij ook goed gelukt!
Lekker als dessert, maar eerlijk gezegd ook als ontbijt. Warm het dan nog even op in de oven, want warm is dit recept wel het aller lekkerste!
Ingrediënten:
- 7 sneetjes wit brood
- 500 ml melk
- 3 eieren
- 3 appels
- flinke hand cranberries
- 3 el kokosbloemsuiker
- 3 el kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal (klein) in met wat boter.
- Snijd de korstjes van het brood en snijd het sneetje brood vervolgens door de helft (de korstjes heb je niet meer nodig).
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes.
- Start met 2 halve boterhammen in de ovenschaal. Leg er dakpansgewijs wat schijfjes appel op. Vervolgens weer 2 halve boterhammen naast elkaar, gevolgd door schijfjes appel. Ga zo door tot de ovenschaal gevuld is. Houd 6 tot 8 schijfjes appel achter de hand.
- Klop de eieren los met de melk. Voeg de kokosbloemsuiker en de kaneel toe en kluts mee. Voeg als laatste de cranberries toe.
- Schenk het mengsel over het brood en de appel. Top af met de overige schijfjes appel en drapeer nog wat kokosbloemsuiker over de broodpudding.
- Zet de ovenschaal gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven. Dek na 20 minuten de ovenschaal af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet verbrand of te donker wordt.
Tip:
- Vervang de cranberries door rozijnen.
- Vervang de appel door peer.
- Het lekkerste om te eten als de broodpudding nog een beetje warm is.
Zin in meer van dit soort lekkere baksels? Probeer dan ook eens deze wentelteefjescake of kerststol wentelteefjes.
Heb jij deze broodpudding of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments