0

Gezonde carrotcake met dadels glutenvrij

Deze carrotcake met dadels is inderdaad gezond en glutenvrij, dat betekent voor iedereen genieten. De dadels zorgen voor een lekker zoetje in dit baksel, maar ook de wortel (het heet niet voor niets carrotcake) is lekker zoet. Daarbij krijg je ook meteen wat groente binnen met dit cakeje.

Daarbij zorgt de appelmoes ook voor een zoete smaak en het maakt de cake wat smeuïger. Let er wel op dat je ongezoete appelmoes gebruikt, anders wordt jouw gezonde baksels niet zo gezond als je had gedacht.

Door deze carrotcake af te toppen met wat pecannoten heb je op elke stukje een hartige bite. Genieten!

Ingrediënten:

  • 150 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram appelmoes
  • 2 bospenen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 7 kleine dadels of 4 grote
  • 25 ml havermelk
  • handje pecannoten

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een klein bakblik (16×16) met bakpapier.
  • Laat de dadels even weken in heet water en giet af. Doe ze vervolgens samen met de eieren, de appem en de havermelk in de blender en mix tot één geheel.
  • Voeg vervolgens de melen, de bakpoeder, het kaneel en de appelmoes toe en mix opnieuw tot een egaal beslag.
  • Voeg als laatste de geraspte wortel toe. Mix kort of spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en top af met de pecannoten.
  • Bak de carrotcake in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.

Tip:

  • Heb je geen kleine bakvorm? Doe het beslag dan in muffinvormpjes.

Zin in meer van dit soort gezonde carrotcakevarianten? Probeer dan ook eens deze Perenmoes carrotmuffins of deze carrotcake met appelmoes.

Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply