Deze gezonde havermoutkoeken met dadels en kaneel zijn de ideale snack voor tussendoor, maar om eerlijk te zijn ook heerlijk als ontbijt. Met een paar simpele ingrediënten tover je deze heerlijke koeken op tafel. De koeken zijn lekker zoet door de dadels en de havermout maakt het geheel goed crunchy. Zin in meer zoet? Een scheutje agavesiroop kun je altijd toevoegen. Eenmaal uit de oven snijd je ze in stukken en heb je de komende dagen een gezonde, lekkere en verantwoorde snack!
Ingrediënten (voor een bakblik van 20×20):
- 180 gram havrmoutvlokken
- 15 dadels
- 100 gram amandelmeel
- 80 ml melk (havermelk of sojamelk kan ook)
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 1 el kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik.
- Doe 100 gram havermout, 10 dadels, 100 gram amandelmeel en 1 ei in de blender en mix ot een plakkerig mengsel.
- Snijd de overige dadels in kleine stukjes en meng in een kom met de overige havermoutvlokken, amandelmeel, bakpoeder en de kaneel.
- Spatel het beslag door de droge ingrediënten.
- Verdeel het beslag over het bakblik en strijk glad met de achterkant van een lepel. Bak af in 30 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen en snijd in stukken.
Zin in meer cake of koeken? Kijk dan eens op deze pagina van Trood:
Heb jij dit recept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments