Je likt je vingers af bij dit gezonde(re) frambozentaartje. Een heerlijk krokante onderlaag van fijngemalen koekjes van Biotoday. Een tussenlaag van romige monchou en luchtige slagroom, gemengd met frambozenpoeder. Lekker voor de smaak, maar daarnaast geeft het ook een leuk roze kleurtje. Afgetopt met een laag frambozen.
Dit taartje bevat geen toegevoegde geraffineerde suikers en is vrij van e-nummers of andere zooi. Ik hou van een luchtige vulling, dus gebruikte in dubbel zoveel slagroom als monchou, maar als je van iets steviger houdt, kun je deze verhouding gerust veranderen.
Dit taartje doet het goed op een verjaardag! Lekker feestelijk. Wedden dat deze zo op is!

Ingrediënten:
- 200 gram spelt speculooskoeken van Bio Today
- 2 el margarine
- 400 ml slagroom
- 20 gram monchou
- 2 el gevriesdroogd frambozenpoeder
- 250 gram diepvriesframbozen
- 3 tl agar agar
Keukegerei:
- blender
- springvorm 20cm
Bereidingswijze:
- Bekleed een springvorm met bakpapier (zie tip).
- Maal de speculooskoeken fijn in de blender. Er mogen geen stukjes meer in zitten. Doe deze in een kom.
- Smelt de boter en voeg deze toe aan de koekkruimels. Roer goed. Het mag niet te plakkerig zijn, maar ook zeker niet te droog, anders valt de bodem uit elkaar.
- Verdeel de koek over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf, voeg de monchou toe en mix tot een egaal geheel. Voeg de frambozenpoeder toe en meng tot het geheel een mooi roze kleurtje krijgt.
- Breng 3 el water, samen met 2 tl agar agar aan de kook. Roer goed en voeg toe aan het slagroom-monchoumengsel.
- Verdeel het mengsel over de koeklaag. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de diepvriesframbozen in een steelpan, totdat deze zacht worden en koken. Voeg 1 tl agar agar toe en blijf goed roeren. Laat 2 minuten afkoelen en verdeel het mengsel vervolgens over de slagroom-monchoulaag. Strijk glad met een lepel.
- Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.
- Top af met wat frambozen.
Tip:
- Maak de taart een avond van te voren, zo weet je zeker dat de taart genoeg tijd heeft gehad om op te stijven.
- Knip 2 stroken bakpapier voor de zijkant van de springvorm. Smeer de zijkanten van de springvorm in met wat boter, zodat het bakpapier goed blijft plakken.
Meer gezonde taartjes maken? Bekijk dan eens de pagina met taarten en desserts. Daar vind je vast nog iets lekkers tussen!
Heb jij dit taartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments