0

Gezonde(re) chocolademuffins

Klinkt goed toch: gezonde(re) chocolademuffins? Waarom gezondere? Nouja, chocolade is natuurlijk niet per se gezond, maar het beslag wel. Chocolade is wel heel lekker, dus vond ik dit een mooie toevoeging.

Zoals ik al benoemde is het beslag wel verantwoord: geen toevoegingen van suikers of andere bewerkte producten. Sterker nog: het beslag is helemaal glutenvrij! Je kunt ook een andere meelsoort gebruiken als je muffins niet glutenvrij hoeven te zijn.

De grof gehakte chocolade voeg je als laatste toe en smelt in de oven heerlijk door het beslag heen. Soms heb je dan een heel smeuïg stukje te pakken. Genieten!

Ingrediënten:

  • 200 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 250 gram kwark
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 1 zakje baking soda
  • scheutje citroensap
  • halve Milkachocoladereep (of andere chocolade)
  • 30 gram gesmolten boter of kokosolie

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
  • Meng de melen door elkaar en voeg de kwark, honing en eieren toe en meng tot een egaal mengsel.
  • Voeg nu de gesmolten boter of kokosolie toe
  • Giet de baking soda in een glas, voeg een scheutje citroensap toe, roer even en voeg het dan snel toe aan het beslag. Meng door elkaar.
  • Hak de chocolade in grove stukken en spatel door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 40 minuten af in een voorverwarmde oven.
  • Laat de muffins even afkoelen en haal ze uit de vorm. Je kunt ze 3 dagen bewaren in een afgesloten bak. Nog over? Vries ze dan in!

Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!

Heb jij deze muffin sof een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply