Deze gezonde(re) kaneelbroodjes zijn favoriet op zondagochtend. Waarom gezondere? De vulling is gezonder dan de normale variant. Ik maak ze met croissantdeeg en dat is niet per se heel gezond, maar kan op zondagochtend vast geen kwaad toch;). Vandaar gezondeRE kaneelbroodjes.
Verder vind ik de geur van kaneel heerlijk? Zo fijn als er een baksel met kaneel te oven in gaat. Een kaneelbroodje eet ik dan ook graag, maar ik weet: er zit behoorlijk wat suiker in. Geeft soms helemaal niets, maar ik ging opzoek naar een gezonde(re) variant. En dat is meer dan goed gelukt. Maken? Daar komt het recept:

Ingrediënten voor 10 kaneelbroodjes:
- 1 rol Danerolles classic croissantdeeg
- 8 kleine dadels of 5 grote dadels zonder pit
- 100 gram appelmoes
- 100 gram zuivelspread (light)
- 2 flinke el kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Rol het croissant deeg uit.
- Knijp alle naadjes dicht en rol het deeg zowel in de lengte als in de breedte uit.
- Mix de zuivelspread, appelmoes, dadels en kaneel tot een egale moes in de blender.
- Verdeel het kaneelmengsel over het croissant deeg.
- Snijd het deeg in de breedte door de helft.
- Rol beide deeglappen losjes op en snijd elke rol in 5 gelijke stukken.
- Leg de rolletjes elk apart in een muffinvorm (siliconen vormpjes werken het beste) en bak in 15 tot 18 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer lekkere en gezonde ontbijtjes? Kijk dan eens op de ontbijtpagina van Trood.
Heb jij deze kaneelbroodjes of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments