0

Glacier National Park

Glacier National Park in British Columbia (niet te verwarren met Glacier National Park in Montana) is het tweede grootste Nationale Park van Canada. De naam zegt het al: het staat in het teken van gletsjers! Overal waar je rijdt zie je in de verte wel gletsjers op de bergen, die stromen naar allerlei verschillende meren.

Vanuit Revelstoke reden we naar Glacier National Park en onderweg zijn er weer genoeg prachtige punten om te stoppen, te kijken, te wandelen en te genieten van al het moois:

#1 Hemlock Grove Boardwalk

Vanuit Revelstoke is het 40 minuten rijden naar dit punt. Deze trail van ongeveer 400 meter lijkt op de Giant Ceders Boardwalk. Je loop over een aangelegd pad door het regenwoud. Mooi en indrukwekkend.

#2 Rockgarden Trail

Op nog geen 5 minuten afstand van de Hemlock Grove Boardwalk, vind je de Rockgarden Trail. Een wandelroute van een half uurtje waar je langs keien uit de laatste ijstijd loopt. Sommige keien zijn ontzettend groot en het is bijzonder om te weten hoe lang deze keien er al liggen! Aan het einde van de wandeling kom je op een punt waar je prachtig uitzicht hebt op de gletsjers.

#3 Loopbrook Trail

Een wandelroute van 1,7 kilometer, die ongeveer ongeveer 45 minuten duurt. De route brengt je naar overblijfselen uit het spoorwegtijdperk, die ooit onderdeel waren van de spoorlijn die door de vallei liep.

Leuk om te weten: de overblijfselen behoren tot de oudste overblijfselen in West-Canada die door de mens gemaakt zijn.

#4 Meeting the waters trail

Ongeveer 10 tot 15 minuten vanaf de Loopbrook Trail vind je de Meeting the waters trail in Great Glacier. Een korte route die je brengt naar Asulkan Brook en de Illecilleweat rivier. In Great Glacier kun je veel verschillende routes lopen. Deze trail is één van de kortste. Heb je meer tijd? Dan kun je ook een route nemen die je brengt naar de bergtoppen en gletsjers!

#5 Bear Creek Falls

Na een kwartiertje rijden vanaf Meeting the waters trail, kom je terecht bij de trail die je leidt naar Bear Creek Falls. Een trail die in totaal ongeveer 40 minuten duurt. Je daalt op de heenweg zo’n 62 meter af. Deze weg loop je na het zien van de waterval ook weer terug omhoog.

Na deze watervallen reden we naar de camping in Golden om de volgende dag door te rijden naar Yoho National Park.

Heb je wat aan mijn tips gehad? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply