Dit glutenvrije ontbijttaartje amandelmeel en frambozen is een taartje dat ik zeker nog vaker ga maken. Want laten we eerlijk zijn: hoe fijn is het om met een taartje te kunnen ontbijten? Je moet van elke dag een feestje maken toch!
Het taartje is glutenvrij, omdat ik amandelmeel heb gebruikt. Dit meel heeft een wat nootachtige smaak. Verder heeft dit minitaartje toch wat zoetigs door de banaan en de honing die ik heb gebruikt. Ik gebruikte Manuka Honing en als je dit eenmaal een keer hebt geproefd, wil je geen andere meer… dus wees gewaarschuwd;).
Hieronder het receptje, zodat jij ook snel kunt genieten van een taartje als ontbijt!
Ingredienten voor 1 taartje:
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- 2 tl manuka honing
- handje diepvriesframbozen
- 1 el kwark
Keukengerei:
- Springvorm van 10 of 12 cm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Prak de banaan en voeg het ei, het amandelmeel, bakpoeder, koek- en speculaaskruiden en honing toe. Meng tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en druk er 6 (diepvries)frambozen in.
- Bak het ontbijttaartje 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
- Laat het taartje even afkoelen en haal het uit de springplan. Top af met een eetlepel kwark en de overgebleven framboosjes.
Zin in meer van dit gezonde ontbijttaartjes? Kijk dan eens op de Taarten en Desserts pagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!
Heb jij dit ontbijttaartje of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments