Ik heb weer een topreceptje voor je: een glutenvrije appelmoestcake met frambozen als topping. De cake heeft een stevige structuur, maar kruimelt ook lekker als je deze eenmaal aansnijdt.
Ik gebruik havermeel en amandelmeel. Glutenvrije meelsoorten, zodat iedereen van deze cake kan genieten. Daarnaast gebruik ik rasp en sap van een citroen om net wat meer smaak te geven aan dit cakeje.
Als zoetmiddel ging ik voor agavesiroop, maar je kunt dit eventueel ook vervangen voor honing of ahornsiroop. Het is maar net wat je lekker vindt of in huis hebt!
Als topping ging ik voor frambozen, maar daar kun jij natuurlijk zelf mee variëren.
Ingrediënten:
- 150 gram havermeel
- 75 gram amandelmeel
- 200 gram appelmoes
- 3 eieren
- 3 el agavesiroop
- rasp van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 1 zakje baking soda
- 125 gram diepvriesframbozen
- 1el maizena
Keukengerei:
- Springvorm van 12 tot 16 cm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng de melen door elkaar en voeg de appelmoes, citroenrasp en de agavesiroop toe. Meng tot een egaal mengsel.
- Voeg nu de eieren toe en meng opnieuw tot een egaal mengsel.
- Doe de baking soda in een glas en schenk decitroensap erbij. Roer kort en snel en giet het mengsel bij het beslag. Spatel er door heen.
- Giet het beslag in de springvorm en bak de cake af in 40 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de cake afkoelen.
- Verwarm de frambozen in een steelpannetje en roer de maïzena er doorheen. Zet het vuur uit, zodra de saus begint in te dikken. Schenk over de cake en snijdt aan.
Zin in meer lekkere baksels? Kijk dan eens op de pagina cake en koekjes. Dan vind je vast nog meer lekkere receptjes.
Heb je deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments