0

Glutenvrije bananencake van maismeel

Bananencake, ik krijg er geen genoeg van! Echter wat nou als je geen gluten mag? Dan is deze glutenvrije bananencake van maismeel de oplossing!

Naast de glutenvrije maismeel wordt er ook amandelmeel gebruikt. Ook dit meel is glutenvrij.

Door bakingsoda en appelciderzijn te combineren rijst de cake goed en wordt deze heerlijke luchtig.

Wanneer je een hapje met een walnoot te pakken hebt, ervaar je de combinatie van de heerlijk zachte, luchtige cake met de hartige bite en smaak van de walnoten.

Ingrediënten:

  • 150 gram maismeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 zakje baking soda
  • scheut appelciderazijn
  • 2 flinke handen walnoten

Keukengerei:

  • cakeblik van 27 cm

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Mix in de blender de eieren en de bananen tot een smeuiig mengsel.
  • Doe het maismeel en de amandelmeel erbij en mix nogmaals tot een egaal geheel.
  • Voeg al mixend de baking soda en de appelciderazijn toe.
  • Verkruimel de walnoten grof met je handen en spatal deze door het beslag.
  • Giet het beslag in het cakblik en top af de overige walnoten.
  • Bak de cake in de oven gedurende 40 minuten.

Meer cakes maken met banaan er in?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply