0

Glutenvrije Blueberrycake van amandelmeel

Deze glutenvrije blueberrycake van amandelmeel is niet alleen lekker als gezond tussendoortje, maar doet het ook goed als ontbijt. Het amandelmeel zorgt voor een lekker kruimelige structuur en nootachtige smaak.

De bosbessen maken de cake zoetig en geven dit receptje een mooie kleurtje. Ik eet dit het liefst als ontbijt, want helemaal verantwoord. Geen gekke toegevoegde suikers of bewerkte producten.

Als je de cake niet per se glutenvrij wilt hebben, kun je de helft ook vervangen voor havermeel of tarwemeel. Dus hup de keuken in en dan kun je over een uurtje deze lekkere cake gaan eten!

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • sap van een halve citroen + 1 tl citroenrasp
  • 150 gram dikke yoghurt of kwark
  • 2 tl honing
  • 2 handjes bosbessen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een ronde springvorm (18 cm) met bakpapier.
  • Mix de eieren 1 minuut en voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de bosbessen. Mix tot een egaal beslag.
  • Spatel de bosbessen door het beslag en giet in de springvorm.
  • Bak de cake af in 45 minuten in een voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen en snijd in 6 punten.

Tip:

  • Vervang de bosbessen voor bramen of frambozen of maak een mix van dit zomerfruit.

Zin in meer van dit soort lekkere en gezonde cakes? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood voor meer inspiratie.

Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply