Deze glutenvrije bosbessen perenmoescake is niet alleen heerlijk om te zien, maar zo smaakt ‘ie ook. In dit recept gebruik ik weer perenmoes in plaats van appelmoes. Deze geeft een smeuïge structuur aan de binnenkant van de cake. Door amandelmeel en (glutenvrije) havermeel te gebruiken, is het een glutenvrij recept. Je kunt eventueel ook een andere meelsoort gebruiken, als je niet per se glutenvrij wilt eten.
De bosbessen zorgen voor een mooi kleurtje bij deze cake. Door de warmte, vallen ze uit elkaar en verspreidt de paarse kleur zich door het beslag.
Je kunt deze cake eten als tussendoortje, als lekkernij bij de koffie/thee, maar als ontbijt doet deze cake het ook goed!

Ingrediënten:
- 3 eieren
- 75 gram amandelmeel
- 150 gram havermeel
- 80 gram perenmoes
- 1 tl bakpoeder
- 1 el citroensap
- 2 handjes bosbessen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven vor op 175 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Mix de eieren ongeveer 4 minuten met een handmixer.
- Voeg de perenmoes en citroensap toe en mix nu met de hand met een vork/lepel/garde.
- Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de bosbessen en roer tot een egaal beslag.
- Spatal als laatste de bosbessen door het beslag.
- Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in 35 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer van dit soort lekkere en gezonde cakes? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood voor meer inspiratie.
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments