Bij citroencake denk ik meteen aan de lente en de zomer. Die frisse smaak neemt je mee naar zomerse temperaturen. Een hapje van deze cake neemt je dan ook mee naar deze seizoenen.
Citroen geeft al snel echt smaak af, dus voor deze cake heb je er slechts 1 nodig. Verder is de cake glutenvrij en verantwoord. De appelmoes die ik gebruik is ongezoet, want appelmoes ia al zoet van zichzelf toch.
Als de cake is afgekoeld snijd ik hem in 16 vierkantjes. Zo kan ik een paar dagen lang genieten van deze frisse cake.

Ingrediënten:
- 150 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 150 gram magere kwark
- rasp van 1 grote citroen
- sap van 1 grote citroen
- 3 eieren
- 1 el kokosbloemsuiker
- 100 gram appelmoes
- 2 tl bakpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Rasp de citroen en pers de citroen uit.
- Mix de eieren zo’n 5 minuten lang tot een lobbige massa.
- Voeg de appelmoes, de kwark, de citroenrasp- en sap toe en meng tot een egaal geheel.
- Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en meng nogmaals tot een egaal beslag.
- Giet het beslag in een vierkante bakvorm en bak in 30 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer citroen, probeer dan eens dit citroenkwarktaartje met granola.
Heb jij deze cake of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments