Deze glutenvrije dadelmuffins van amandelmeel zijn zo makkelijk te maken, dat je het bijna niet gelooft. Met slechts 4 ingrediënten maak je deze gezonde tussendoortjes. Suiker toevoegen is niet nodig, want de muffins zijn al zoet genoeg door de dadels.
Deze glutenvrije muffins zijn ideaal om te maken als je kort van te horen hoort dat er nog iemand op de koffie komt. Het beslag is snel gemaakt, ze hoeven maar een klein half uurtje in de oven en zijn vers het lekkerste!
Ingrediënten voor 6 muffins:
- 325 gram dadels
- 125 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in. Als je siliconen muffinvormpjes gebruikt, is dat niet nodig.
- Wel de dadels 5 minuten in heet water. Laat daarna goed uitlekken.
- Mix de dadels met de eieren in de blender tot een bijna egaal mengsel. Het is niet erg als er nog wat stukjes dadel in het mengsel zitten.
- Voeg de amandelmeel en het bakpoeder toe en meng opnieuw.
- Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net iets onder de rand.
- Bak de dadelmuffins in 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Zin in meer van dit soort gezonde cakejes of muffins? Kijk dan eens op de cakepagina van Trood. Daar vind je vast nog meer lekkere dingen!
Heb jij deze muffins of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments