Gnocchi in een saus van heel veel groenten. Een vegetarisch en veganistisch recept vol van smaak! Met dit recept krijg je ongemerkt (meer dan) je dagelijkse portie groenten binnen. De saus is zoetig door de pompoen, maar heeft een licht pittige smaak door de peper. De saus krijgt daarbij een mooi kleurtje door de groenten met elkaar te mixen. De gocchi is heerlijk zacht, net zoals de saus, terwijk de gehakte hazelnoten weer lekker krokant zijn gebakken, een goede en lekkere combinatie! De basilicum kleurt niet alleen mooi, maar maakt de smaak helemaal af!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram gnocchi
- 400 gram diepvries pompoenblokjes
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode peper (zonder zaadjes)
- 30 gram basilicum
- 75 gram hazelnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak de paprika, tomaten en peper schoon en snijd in grove stukken. Verdeel de groenten, samen met de pompoenblokjes over de bakplaat en laat in 20 minuten zacht worden in de oven.
- Hak ondertussen de hazelnoten fijn en snijd de basilicum in reepjes.
- Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de gnocchi op laag vuur knapperig. Voeg 3/4 hazelnoten toe en bak even mee.
- Haal de groenten na 20 minuten uit de oven en pureer deze in een blender tot een saus.
- Voeg de saus toe aan de gnocchi,, samen met 3/4 van de basilicum en roer goed door elkaar.
- Verdeel de gnocchi over 2 borden en garneer met de overgebleven basilicum en hazelnoten.
Tip:
- Ook lekker om er nog wat Parmezaanse kaas over heen te strooien (dan is het gerecht natuurlijk niet meer veganistisch).
Vond je dit recept lekker? Probeer dan ook eens deze gerechten met gnocchi:
No Comments