0

Gnocchi in een saus van zoete aardappel

Gnocchi in een saus van zoete aardappel. Dat klinkt goed toch? Door de zoete aardappels te koken en vervolgens te mixen met wat amandelmelk, krijg je een heerlijke zoete, zachte, romige saus.

Daarnaast is dit een vegetarisch en veganistisch gerecht. Je voegt nog wat groente toe en je hebt een makkelijk, lekker en heel gezond hoofdgerecht!

Ingrediënten:

  • 500 gram gnocchi
  • 3 zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml amandelmelk

Bereidingswijze:

  • Schil de zoete aardappels, snijd in grove stukken en kook deze in ongeveer 15 minuten zacht.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de ui glazig. Voeg de paprika en de knoflook toe en bak zo’n 3 minuten mee.
  • Voeg nu de gnocchi toe en bak mee, totdat deze zacht en krokant wordt.
  • Giet de aardappel af en mix deze met de amandelmelk in de blender tot een gladde saus.
  • Doe de saus bij de gnocchi, roer door elkaar en serveer in diepe borden.

Tip:

  • Ook lekker met een handje geraspte kaas

Meer gnocchi? Probeer dan eens onderstaande gerechten:

Of klik hier voor meer gnocchigerechten.


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply