Deze gnocchi in romige tomatensaus is een recept dat in 15 minuten op tafel staat. De saus heeft een heerlijk volle smaak door de slagroom. De zongedroogde tomaatjes hebben veel smaak door de lekkere olie waar ze in hebben gezeten. Deze twee ingrediënten zorgen samen voor een makkelijke, maar heerlijke saus.
Verder zit er genoeg groente verwerkt in dit recept. Er worden alleen pure ingrediënten gebruikt zonder toegevoegde geraffineerde suikers of e-nummers.
De walnoten zorgen voor een lekkere crunchy bite en de Parmezaanse kaas maakt dit vegetarische gerecht helemaal af.
Ingredienten voor 2 á 3 personen:
- 500 gram gnocchi
- 100 gram spinazie
- 4 tomaten
- 1 rode paprika
- Handje walnoten
- Parmezaanse kaas
- 200 ml slagroom
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
Bereidingswijze:
- Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en mix deze samen met de slagroom tot een gladde saus in de blender.
- Snijd de tomaten en paprika in stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de gnocchi krokant.
- Voeg de paprika en tomaten toe en bak 4 minuten mee, gevolgd door de spinazie toe en laat deze slinken.
- Voeg als laatste de romige tomatensaus toe aan de gnocchi en verwarm deze mee.
- Serveer de gnocchi direct en top af met een handje walnoten en geraspte Parmezaanse kaas.
Op mijn blog staan nog veel meer lekkere gnocchirecepten, dus neem snel eens een kijkje op de gnocchipagina!
Heb je dit gnocchirecept of een ander recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?
No Comments