Gnocchi met geitenkaas en sperzieboontjes

Een combinatie van 2 van mijn favoriete ingrediënten: gnocchi en geitenkaas!

De geitenkaas maakt dit vegetarische gerecht heerlijk romig en vol van smaak. Door de boontjes beetgaar te koken, krijgen deze een lekkere bite in dit romige geheel. Daarnaast zorgen ze voor een goede portie groente, samen met de paprika en tomaten.

Het gerecht is een mooi kleurrijk geheel en goed van smaak door de balsamico, basilicum en wat peper.

Ingrediënten:

  • 500 gram gnocchi
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 150 gram cherry tomaatjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • flinke scheut balsamicoazijn
  • peper naar smaak
  • 10 gram basilicum

Bereidingswijze:

  • Maak de sperziebonen schoon en snijd deze door de helft.
  • Kook deze in 4 minuten beetgaar.
  • Verwarm wat olijfolie in een diepe pan en bak de gnocchi krokant.
  • Snijd de paprika in stukjes en de cherry tomaatjes in tweeën. Voeg deze toe aan de gnocchi.
  • Roer nu de zachte geitenkaas er doorheen, totdat deze gesmolten is. 
  • Giet de sperziebonen af en voeg samen met de balsamicoazijn en peper toe. Roer door elkaar. 
  • Serveer de gnocchi met wat basilicum.

Wil je meer gnocchi recepten? Bekijk dan ook eens deze gnocchi met zalm of gnocchi met sugarsnaps en rucola.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply