0

Gnocchi met groene asperges en Parmezaanse kaas

Gnocchi met groene asperges en Parmezaanse kaas, 3 ingrediëten die los van elkaar al heerlijk zijn. Dat ze in de gerecht ook nog gecombineerd worden, is natuurlijk helemaal fijn.

Gnocchi kan je bakken of koken. Deze keer kook ik de gnocchi, daar worden ze erg zacht van. Wanneer je de gnocchi bakt, krijgt deze vaak een krokant korstje, zoals in dit gnocchigerecht met sugarsnaps.

De gnocchi wordt romig doordat er gebruik wordt gemaakt van ricotta. Deze meng ik met wat kookvocht, zodat de saus niet te dik wordt.

Aftoppen met lekker veel Parmezaanse kaas en je kunt genieten van dit heerlijke vegetarische gerecht!

Ingrediënten

  • 400 gram gnocchi
  • 400 gram groene asperges
  • 200 doperwten
  • 125 gram ricotta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • peper naar smaak
  • Parmezaanse kaas
  • 50ml kookvocht

Bereidingswijze:

  • Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en snijd vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Doe deze samen met de doperweten en gnocchi in een grote pan en breng 2 minuten aan de kook. Giet af, vang 50 ml kookvocht op, en laat uitlekken.
  • Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens de gnocchi, asperges en doperwten toe en verwarm mee.
  • Meng de ricotta met het kookvocht en peper naar smaak. Voeg dit mengsel toe aan de gnocchi en meng er door heen.
  • Serveer de gnocchi in diepe borden en top af met Parmezaanse kaas.

Trek gekregen in meer gnocchi? Kijk dan eens op deze pagina, daar vind je nog veel meer gnocchirecepten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat dan even een berichtje achter. Of tag mij in jouw foto op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! Vergeet je niet de #trood te gebruiken?


Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply